BOUW VERTROUWEN OP

Duiken is een fysieke activiteit die veilig en plezierig is en vertrouwen schept door met een buddy te werken!

GROEPSONDERSTEUNING

Het hebben van een vriend waarmee je je ervaringen kunt delen, maakt het niet alleen makkelijker, maar ook draaglijker!

NIEUWE VOORUITZICHTEN

Het hebben van een hobby geeft een nieuw doel aan het leven, wat het leven in het algemeen positief zal beïnvloeden!

Over ons

Stichting All Stars Diving heeft als doel (voormalig) professionele hulpverleners zoals wetshandhavers, brandweerlieden, medisch personeel en medewerkers van defensie bij wie posttraumatische stressstoornis (PTSS) is vastgesteld of soortgelijke psychische klachten en/ of lichamelijke beperkingen hebben opgelopen, tijdens hun inzet ten behoeve van de maatschappij, te ondersteunen.

Hulpverleners, die dagelijks hun leven wagen voor onze veiligheid en welzijn, verdienen onze onvoorwaardelijke steun. Deze moedige mannen en vrouwen staan klaar in de meest uitdagende omstandigheden, waaruit de meeste mensen zouden vluchten. Het zijn ware helden, maar ook helden kunnen kwetsbaar zijn.

Volgens onderzoek van de Nederlandse politie (‘PTSS bij de politie – Een beter beeld’, 2012) ervaren veel hulpverleners na behandeling voor PTSS nog steeds een scala aan restklachten. Deze kunnen variëren van concentratieproblemen en schrikreacties tot slaapstoornissen en emotionele onrust. Dit benadrukt de noodzaak voor doorlopende ondersteuning.

Stichting All Stars Diving onderscheidt zich door niet slechts eenmalige activiteiten aan te bieden, maar door het creëren van ervaringen met een langdurige, positieve invloed op het welzijn van onze hulpverleners. Wij staan voor een aanpak die verder reikt dan het moment, met aandacht voor de voortdurende persoonlijke groei, stabiliteit en herstel.

Hoewel duiken niet als vervanging dient voor professionele therapie, biedt het wel een waardevolle aanvulling of steunpunt voor hulpverleners in hun strijd tegen PTSS. De onderwaterwereld biedt unieke mogelijkheden voor het opbouwen van vertrouwen, het smeden van nieuwe sociale banden en het ervaren van groepsondersteuning.

Deelname aan duikactiviteiten kan leiden tot significante verbeteringen op verschillende levensgebieden, van persoonlijk welzijn en sociale interactie tot een algemene verbetering van de levenskwaliteit en mentale gezondheid. Ons doel is om bij te dragen aan een vermindering van psychische klachten en een verrijking van het leven van onze helden.

Bij Stichting All Stars Diving zetten we ons in om (voormalig) professionele hulpverleners de ondersteuning te bieden die ze verdienen. Samen duiken we naar een hoopvolle toekomst.

Onze doelgroep

Bij Stichting All Stars Diving richten wij ons op het ondersteunen van (voormalig) professionele hulpverleners die tijdens hun toewijding aan de maatschappij, mentale of fysieke uitdagingen zijn tegengekomen. Dit omvat een breed spectrum van dappere individuen – van wetshandhavers, brandweerlieden, en medisch personeel tot de moedige mannen en vrouwen van onze defensiemachten. In het bijzonder richten wij ons op diegenen bij wie posttraumatische stressstoornis (PTSS), soortgelijke psychische klachten, of lichamelijke beperkingen zijn vastgesteld als gevolg van hun lovenswaardige inzet.

We erkennen echter dat de term ‘professionele hulpverlener’ veelomvattend is en zich uitstrekt tot sectoren en rollen die misschien niet meteen voor de hand liggen. Onze deuren staan open voor iedereen die zich in deze definities herkent en gelooft dat zij baat kunnen hebben bij onze ondersteuning.

Indien je twijfelt of jouw professionele achtergrond of persoonlijke ervaringen binnen onze doelgroep vallen, moedigen we je aan om contact met ons op te nemen. Elk verzoek wordt met zorg en aandacht beoordeeld door het bestuur van Stichting All Stars Diving. Wij streven ernaar inclusief te zijn en willen ervoor zorgen dat niemand die onze hulp kan gebruiken, wordt uitgesloten.

Samen vormen we een gemeenschap die niet alleen duikt in de pracht van de onderwaterwereld, maar ook in het potentieel voor stabiliteit, heling, groei en vernieuwde kracht. Sluit je aan bij Stichting All Stars Diving, waar we gezamenlijk naar een hoopvolle toekomst duiken.

Hoe het begon

De wortels van Stichting All Stars Diving liggen in een diep persoonlijke reis. Opgericht door Paul Knörr, een voormalig politieagent van de Nationale Politie in Nederland, ontstond de stichting als een lichtpuntje in een lange en donkere tunnel. Paul’s strijd met posttraumatische stressstoornis (PTSS) leek een onoverkomelijke hindernis, tot hij ontdekte dat duiken niet alleen een ontsnapping bood, maar ook een pad naar stabiliteit.

Geïnspireerd door vergelijkbare initiatieven in de Verenigde Staten, waar het Ministerie van Veteranenzaken duikprogramma’s inzet als een vorm van bezigheidstherapie, begon Paul te dromen van iets soortgelijks in Nederland. Hij zag een unieke kans om de helende kracht van duiken te delen met anderen die, net als hij, de zware last van psychische en fysieke trauma’s droegen door hun dienst aan de samenleving.

Met een hart vol hoop en een onwrikbaar geloof in de potentie van duiken als therapeutisch hulpmiddel, richtte Paul Stichting All Stars Diving op. Het doel? Om hulpverleners met vergelijkbare ervaringen een nieuwe horizon te bieden, waarin de stilte en schoonheid van de onderwaterwereld helpt bij het vinden van innerlijke rust en persoonlijke groei.

Zo begon onze reis – een missie gedreven door de overtuiging dat onder het wateroppervlak niet alleen een wereld van wonderen ligt, maar ook van stabilisatie, genezing en vernieuwing. Bij Stichting All Stars Diving zijn we trots op onze oorsprong en blijven we geïnspireerd door het verhaal van onze oprichter. Samen duiken we naar een toekomst waarin het creëren van stabiliteit mogelijk is voor iedereen die de moed heeft om de sprong te wagen.

Onze missie

Stichting All Stars Diving is gedreven door een missie om (voormalig) professionele hulpverleners, die geconfronteerd zijn met psychische of fysieke trauma’s door hun dienst, een pad naar stabiliteit, herstel of persoonlijke groei te bieden via de serene kracht van de onderwaterwereld. Door deel te nemen aan onze duikactiviteiten, ervaren onze helden de helende werking van diepe verbinding met de natuur, terwijl ze ook nieuwe sociale banden smeden en steun vinden binnen een begrijpende gemeenschap.

Ons streven is om niet slechts een tijdelijke verlichting te bieden, maar een duurzame positieve invloed op de levenskwaliteit en mentale gezondheid van onze deelnemers. Wij geloven dat door samen te duiken, we niet alleen naar de bodem van de oceaan afdalen, maar ook opstijgen naar een toekomst vol hoop en vernieuwde kracht.

Waarom een stichting?

De oprichting van Stichting All Stars Diving als non-profit stichting weerspiegelt onze kernmissie, het bieden van ondersteuning, stabiliteit en herstel aan (voormalig) professionele hulpverleners met PTSS of vergelijkbare klachten, zonder winstoogmerk. Ons doel is om deze helden kennis te laten maken met duiken als een vorm van bezigheidstherapie, gericht op hun welzijn. Dit stelt ons in staat om alle middelen direct te investeren in het welzijn van onze deelnemers, of ze nu uit Nederland komen of het buitenland.

Sponsoring & donaties

Als non-profit stichting zijn we afhankelijk van sponsors en donateurs om onze missie te vervullen, het bieden van steun aan hulpverleners met PTSS of soortgelijke uitdagingen. Jouw bijdrage helpt ons helende duikervaringen aan te bieden, die een significante impact hebben op hun herstel en persoonlijke ontwikkeling. Voor informatie over hoe je kunt helpen, neem contact op met onze secretaris. Elke vorm van steun maakt een blijvend verschil.

Hoofdsponsors

Het team

Paul Knörr
Initiatiefnemer/ Instructeur
Als voormalig wetshandhaver in Nederland heb ik met hulp van het bestuur de stichting opgericht als resultaat van een lange persoonlijke strijd tegen posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik heb ontdekt dat duiken een positieve invloed heeft op mensen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Na onderzoek te hebben gedaan naar soortgelijke initiatieven in Amerika (Ministerie van Veteranen) raakte ik ervan overtuigd dat duiktherapie werkt, helpt en dat wil ik met de stichting mogelijk maken!

Paul Knörr

Initiatiefnemer/ Instructeur
Als voormalig wetshandhaver in Nederland heb ik met hulp van het bestuur de stichting opgericht als resultaat van een lange persoonlijke strijd tegen posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ik heb ontdekt dat duiken een positieve invloed heeft op mensen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Na onderzoek te hebben gedaan naar soortgelijke initiatieven in Amerika (Ministerie van Veteranen) raakte ik ervan overtuigd dat duiktherapie werkt, helpt en dat wil ik met de stichting mogelijk maken!
Karel Knörr
Voorzitter
Ik ben geen duiker maar als vader van Paul heb ik zijn traject zeer intensief meegemaakt. Toen hij met het plan naar mij toe kwam, was ik erg enthousiast over zijn plan. Na het eerste gesprek met de bestuursleden gehad te hebben werd dit gevoel bij mij bevestigd. Om deze redenen heb ik mij beschikbaar gesteld als bestuurslid.

Karel Knörr

Voorzitter
Ik ben geen duiker maar als vader van Paul heb ik zijn traject zeer intensief meegemaakt. Toen hij met het plan naar mij toe kwam, was ik erg enthousiast over zijn plan. Na het eerste gesprek met de bestuursleden gehad te hebben werd dit gevoel bij mij bevestigd. Om deze redenen heb ik mij beschikbaar gesteld als bestuurslid.
Dominique Patuel
Secretaris/ Divemaster (trainee)
Mijn naam is Dominique Patuel, eigenaar van StartDuiken Zoetermeer en Secretaris van All Stars Diving. 17 jaar geleden de overstap gemaakt van de Politie meldkamer naar de Ambulance als Ambulance Chauffeur en sinds die tijd ook steeds meer en vaker in aanraking gekomen met PTSS. Een aantal jaar geleden in gesprek geraakt met Paul die mij toen het idee van All Stars Diving aangaf. Dit sprak mij direct aan en niet veel later was de stichting een feit. Nu een aantal jaar en vele veranderingen in het leven later is All Stars Diving een stichting waar ik mij graag aan verbind en staat voor de normen en waarden waar ik zelf ook voor sta.

Dominique Patuel

Secretaris/ Divemaster (trainee)
Mijn naam is Dominique Patuel, eigenaar van StartDuiken Zoetermeer en Secretaris van All Stars Diving. 17 jaar geleden de overstap gemaakt van de Politie meldkamer naar de Ambulance als Ambulance Chauffeur en sinds die tijd ook steeds meer en vaker in aanraking gekomen met PTSS. Een aantal jaar geleden in gesprek geraakt met Paul die mij toen het idee van All Stars Diving aangaf. Dit sprak mij direct aan en niet veel later was de stichting een feit. Nu een aantal jaar en vele veranderingen in het leven later is All Stars Diving een stichting waar ik mij graag aan verbind en staat voor de normen en waarden waar ik zelf ook voor sta.
Gilbert Gordijn
Penningmeester/ Open Water Diver
Deze vrijwilliger heeft nog geen aanvullende profielgegevens verstrekt. Onze excuses voor het ongemak!

Gilbert Gordijn

Penningmeester/ Open Water Diver
Deze vrijwilliger heeft nog geen aanvullende profielgegevens verstrekt. Onze excuses voor het ongemak!
Gül Hasirci
Mede-initiatiefnemer/ Divemaster
Ik ben zelf een voormalige wetshandhaver uit Nederland en heb als echtgenote van Paul uit de eerste hand ervaren wat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan doen met (voormalige) professionele reddingswerkers. Ik steun dan ook het initiatief van Paul en heb dan ook besloten om daar mijn bijdrage aan te leveren. Ik ben zelf Divemaster, in die hoedanigheid ondersteun ik de instructeurs en daarnaast ben ik ook Zeemeermin Instructeur.

Gül Hasirci

Mede-initiatiefnemer/ Divemaster
Ik ben zelf een voormalige wetshandhaver uit Nederland en heb als echtgenote van Paul uit de eerste hand ervaren wat een posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan doen met (voormalige) professionele reddingswerkers. Ik steun dan ook het initiatief van Paul en heb dan ook besloten om daar mijn bijdrage aan te leveren. Ik ben zelf Divemaster, in die hoedanigheid ondersteun ik de instructeurs en daarnaast ben ik ook Zeemeermin Instructeur.
Marieke Kleiss
Ondersteuning/ Instructeur
Via SSI heb ik kennisgemaakt met All Stars Diving. De openheid van Paul over wat hij heeft meegemaakt en daarmee mensen wil helpen die een soortgelijke ervaring hebben vind ik mooi. Het contact met Paul en Gül voelde als een warm bad waardoor het voor mij een makkelijke beslissing was om deel uit te maken van het team van All Stars Diving. Graag draag ik als instructeur mijn steentje bij aan deze stichting. Mensen die om welke reden dan ook steun vinden door middel van duiken leid ik graag op tot Open Water Duiker. En mocht je daarna (net zoals ik) hierin een nieuwe hobby en afleiding hebben gevonden, zijn er genoeg specialties om je duikvaardigheden naar een ander niveau te trekken. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Laat je gegevens achter via de website en wie weet tot snel!

Marieke Kleiss

Ondersteuning/ Instructeur
Via SSI heb ik kennisgemaakt met All Stars Diving. De openheid van Paul over wat hij heeft meegemaakt en daarmee mensen wil helpen die een soortgelijke ervaring hebben vind ik mooi. Het contact met Paul en Gül voelde als een warm bad waardoor het voor mij een makkelijke beslissing was om deel uit te maken van het team van All Stars Diving. Graag draag ik als instructeur mijn steentje bij aan deze stichting. Mensen die om welke reden dan ook steun vinden door middel van duiken leid ik graag op tot Open Water Duiker. En mocht je daarna (net zoals ik) hierin een nieuwe hobby en afleiding hebben gevonden, zijn er genoeg specialties om je duikvaardigheden naar een ander niveau te trekken. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Laat je gegevens achter via de website en wie weet tot snel!
Paul Wijnen
Ondersteuning/ Divemaster (trainee)
Ik ben vrijwilliger geworden vanwege mijn passie voor duiken en ik sta graag klaar voor mijn medemens. Waar All Stars duiken voor staat is een mooi initiatief waar ik volledig achter sta en waar ik graag aan bijdraag. Laten we samen bubbels maken!

Paul Wijnen

Ondersteuning/ Divemaster (trainee)
Ik ben vrijwilliger geworden vanwege mijn passie voor duiken en ik sta graag klaar voor mijn medemens. Waar All Stars duiken voor staat is een mooi initiatief waar ik volledig achter sta en waar ik graag aan bijdraag. Laten we samen bubbels maken!
Megan Ruiterman
Ondersteuning/ Divemaster (trainee)
Ik heb lange tijd met Paul en Gül gewerkt als politie agente (wetshandhaver). Ik was al PADI gecertificeerd en dook voor de hobby. Nadat bij mij PTSS werd vastgesteld ben ik samen met Paul en Gül het water weer ingegaan, onder de vlag van All Stars Diving en SSI. Ik heb mij volledig om laten scholen naar de standaarden van SSI en ben momenteel bezig mijn opleiding tot Dive Master af te ronden. Dankzij All Stars Diving kan ik weer rust ervaren. Ik zal mij dan ook in blijven zetten voor deze stichting, en anderen helpen zoals Paul en Gül mij hebben geholpen!

Megan Ruiterman

Ondersteuning/ Divemaster (trainee)
Ik heb lange tijd met Paul en Gül gewerkt als politie agente (wetshandhaver). Ik was al PADI gecertificeerd en dook voor de hobby. Nadat bij mij PTSS werd vastgesteld ben ik samen met Paul en Gül het water weer ingegaan, onder de vlag van All Stars Diving en SSI. Ik heb mij volledig om laten scholen naar de standaarden van SSI en ben momenteel bezig mijn opleiding tot Dive Master af te ronden. Dankzij All Stars Diving kan ik weer rust ervaren. Ik zal mij dan ook in blijven zetten voor deze stichting, en anderen helpen zoals Paul en Gül mij hebben geholpen!
Jan Linskens
Ondersteuning/ Assistent Instructeur
Ik ben elektroservice onderhoudsmonteur in Nederland en heb duiken als hobby. In deze hoedanigheid zie ik hoeveel plezier mensen erin hebben en ontspan, dat doet mij en vooral de persoon zelf goed. Met duiken heb ik Paul en Gül leren kennen en ook over PTSS is mijn passie nog groter geworden. Nu zie ik nog beter hoe goed de invloed van duiken is op mensen met stress. En daarom ondersteun ik dit met veel plezier.

Jan Linskens

Ondersteuning/ Assistent Instructeur
Ik ben elektroservice onderhoudsmonteur in Nederland en heb duiken als hobby. In deze hoedanigheid zie ik hoeveel plezier mensen erin hebben en ontspan, dat doet mij en vooral de persoon zelf goed. Met duiken heb ik Paul en Gül leren kennen en ook over PTSS is mijn passie nog groter geworden. Nu zie ik nog beter hoe goed de invloed van duiken is op mensen met stress. En daarom ondersteun ik dit met veel plezier.
Ülkü Tuluk
Ondersteuning/ Instructeur
Nadat ik van mijn collega’s Paul en Gül hoorde over de impact van een posttraumatische stressstoornis (PTSS), was ik erg onder de indruk. Daarom steun ik het initiatief van Paul en Gül! Ik ben er trots op dat ik vrijwillig als SSI-instructeur en zeemeermin-instructeur binnen deze organisatie mag werken.

Ülkü Tuluk

Ondersteuning/ Instructeur
Nadat ik van mijn collega’s Paul en Gül hoorde over de impact van een posttraumatische stressstoornis (PTSS), was ik erg onder de indruk. Daarom steun ik het initiatief van Paul en Gül! Ik ben er trots op dat ik vrijwillig als SSI-instructeur en zeemeermin-instructeur binnen deze organisatie mag werken.
Vacant
Ondersteuning/ Vacant
Ben jij een SSI Instructeur en steun jij het initiatief van All Stars Diving? Ben jij bereid om mensen binnen onze doelgroep te begeleiden bij het behalen van hun Open Water Diver certificaat, neem dan contact met ons op!

Vacant

Ondersteuning/ Vacant
Ben jij een SSI Instructeur en steun jij het initiatief van All Stars Diving? Ben jij bereid om mensen binnen onze doelgroep te begeleiden bij het behalen van hun Open Water Diver certificaat, neem dan contact met ons op!