Hoe het werkt?

Voor wie?

Stichting All Stars Diving zet zich in voor (voormalige) professionele hulpverleners zoals politieagenten, brandweerlieden, paramedici en medewerkers van defensie die de diagnose posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben of die lijden aan andere soortgelijke psychische klachten . Behoort u tot onze doelgroep, dan kunt u gebruik maken van de diensten van Stichting All Stars Diving. Bent u als zorgverlener werkzaam of heeft u gewerkt in een andere sector, dan kunt u altijd een verzoek indienen bij de stichting, waarna het bestuur op uw aanvraag beslist.

Aanmelden

Val jij onder de doelgroep waar Stichting All Stars Diving zich op inzet en wil jij je aanmelden voor de SSI Open Water Diver opleiding of een vervolgopleiding, dan willen wij je vragen vooraf contact met ons op te nemen om je doelstellingen te bespreken . Tijdens dit gesprek wordt ook een medische vragenlijst uitgereikt die ingevuld moet worden. De kans bestaat dat er een medisch duikonderzoek moet worden ondergaan. Een medisch duikonderzoek wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Indien een medisch duikonderzoek noodzakelijk is, wachten wij eerst dit onderzoek af. Na goedkeuring van de arts kan het medische beoordelingsformulier digitaal naar het secretariaat worden gestuurd. Als je niet over een scanner beschikt, kun je het medische beoordelingsformulier ook per post naar het secretariaat sturen;

Stichting All Stars Duiken
Dunantstraat 48
2713 VA te Zoetermeer
Nederland

Na ontvangst van het medische beoordelingsformulier nemen wij opnieuw contact met je op om de vervolgstappen te bespreken. Samen maken we een account aan op DiveSSI, na bestelling en betaling komt het online lesmateriaal hier beschikbaar, nemen we de planning door, regelen we direct de verzekering voor de duur van de opleiding en beantwoorden we eventuele vragen. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar de plaatsen zijn beperkt en omdat wij ons als stichting zonder winstoogmerk inzetten voor (voormalige) professionele hulpverleners zoals politieagenten, brandweerlieden, paramedici en medewerkers van defensie bij wie de diagnose is gesteld met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of die lijden aan andere soortgelijke psychische klachten raden wij u aan geen gebruik te maken van onze diensten als je niet tot de doelgroep behoort.

Duik uitrusting

Geen duiken zonder duikuitrusting, dus wij moeten ervoor zorgen dat jij over een complete duikuitrusting beschikt. Deze krijgen wij in bruikleen voor de duur van de opleiding. Afhankelijk van waar je woont, hebben wij verschillende sponsors die je hierin ondersteunen. Vanuit hygiënisch oogpunt is het een vereiste om zelf een masker, snorkel en schoenen aan te schaffen.

Theorie

Als je bent ingeschreven voor de SSI Open Water Diver of een vervolgcursus, beginnen we met de theorie. Dit kan grotendeels online, maar omdat wij het belangrijk vinden dat jij de theorie achter het duiken of de specialiteit echt begrijpt, plannen wij ook een theorieles in. Zo weten wij zeker dat jij goed voorbereid het water in gaat.

Praktijk

In het zwembad of beschut watergedeelte van het open water leer je verschillende vaardigheden. Dit oefen je eerst met de instructeur. De instructeur past het programma aan op jouw snelheid. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Daarom gaan we pas door naar de volgende oefening als je er echt klaar voor bent. Wanneer je alle vaardigheden een aantal keer hebt geoefend, dit zal na ongeveer 5 sessies voor de SSI Open Water Diver cursus zijn, gaan we een echte duik maken. Samen kijken we waar jij je prettig bij voelt, meestal gaan we de eerste keer niet zo diep, dan kun je wennen aan alles om je heen. Vind je het leuk en ben je nieuwsgierig naar meer? Dan passen we de plannen aan en gaan we iets dieper, tot maximaal 18 meter. Ook hier stemmen we alle plannen af op waar jij je prettig bij voelt.

Het is een aangepast praktijkgedeelte voor het vervolgonderwijs. Dit is afhankelijk van de vervolgopleiding. Ook hier stemmen we alle plannen af op waar jij je prettig bij voelt.

Certificering

Nadat je het theoriegedeelte online hebt afgerond, leg je, afhankelijk van het type training, een schriftelijk of online examen af. Als je dit hebt bereikt en je hebt ook alle vaardigheden onder de knie en beheerst, dan ben je geslaagd voor de betreffende opleiding. Alle certificeringen zijn wereldwijd geldig. Voor de SSI Open Water Diver kunnen jij en je buddy duiken maken tot 18 meter.