Voor wie?
Stichting All Stars Diving zet zich in voor (gewezen) professionele hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance of (oud) werknemer van defensie bij wie een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is gediagnosticeerd of die lijdt aan andere soortgelijke psychische klachten? Dan kun jij gebruik maken van de diensten van Stichting All Stars Diving. Ben jij werkzaam (geweest) in een andere sector als hulpverlener dan kun je altijd een verzoek indienen bij de stichting waarna het bestuur een besluit zal nemen omtrent je aanmelding.

Aanmelden
Val jij onder de doelgroep waar Stichting All Stars Diving zich voor in zet en wil jij je aanmelden voor de SSI Open Water Diver opleiding dan willen wij je verzoeken het volgende verificatieformulier in te laten vullen door je huisarts of behandelaar. Wij kunnen en willen als Stichting geen medische informatie ontvangen maar wij ontkomen er niet aan om enige vorm van verificatie te vragen om deel te kunnen nemen aan het programma. Daarna vul je het online aanmeldformulier in en voeg je het document digitaal toe bij het aanmeldformulier. Heb jij geen scanner dan kun je het verificatieformulier ook per post sturen naar het secretariaat; Stichting All Stars Diving, Dunantstraat 48, 2713 VA te Zoetermeer (Nederland). Na ontvangst en beoordeling zal dit formulier direct worden vernietigd.

Intake
Na ontvangst van het aanmeld-/ en verificatieformulier zal op kort termijn contact met je worden opgenomen. We maken een account aan op DiveSSI waar je theorie lespakket te vinden zal zijn, we nemen de planning door, en regelen gelijk een verzekering voor de duur van de opleiding. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Duikuitrusting
Zonder duikuitrusting geen duiken dus we moeten zorgen dat jij voorzien gaat worden van een complete duikuitrusting. Deze krijgen wij voor de duur van de opleiding in bruikleen van DivePost (Zoetermeer). Vanuit hygiënisch oogpunt adviseren wij om zelf een masker, snorkel en schoenen aan te schaffen. Dit is niet verplicht maar wel zo hygienisch en comfortabel om aan je cursus te beginnen.

Theorie
Als je bent ingeschreven voor de SSI Open Water Diver opleiding starten we met de theorie. Dit kan voor een groot deel online maar omdat we het belangrijk vinden dat je de theorie achter het duiken echt begrijpt plannen we ook een theorieles in. Zo weten we zeker dat je goed voorbereid het water in gaat.

Praktijk
In het zwembad of ondiep gedeelte van het buitenwater leer je verschillende vaardigheden. Deze oefen je eerst met de instructeur. De instructeur past het programma aan op jouw tempo. Wij vinden persoonlijke aandacht heel belangrijk. Daarom gaan we pas door naar de volgende oefening als jij er echt klaar voor bent. Als je alle vaardigheden een aantal keren hebt geoefend, dit zal na ongeveer 5 sessies zijn, gaan we een echte duik maken. Samen gaan we kijken waar jij je prettig bij voelt, meestal gaan we de eerste keer nog niet zo diep, dan kan je rustig wennen aan alles om je heen. Vind je het leuk en ben je benieuwd naar meer? Dan passen we de plannen aan en gaan we een beetje dieper, tot maximaal 18 meter. Ook hier passen we alle plannen aan op waar jij je prettig bij voelt.

Brevetering
Heb jij het theoretische gedeelte online afgerond dan volgt een schriftelijk examen. Heb je dit behaald en heb je tevens alle vaardigheden behandeld en onder de knie dan ben jij geslaagd voor de SSI Open Water Diver opleiding. Dit is een brevet dat wereldwijd geldig is en waarmee je samen met je buddy duiken mag maken tot 18 meter.

Kosten
Wij hebben als Stichting geen winst-oogmerk en hebben als missie (gewezen) professionele hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance of (oud) werknemer van defensie bij wie een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is gediagnosticeerd of die lijdt aan andere soortgelijke psychische klachten te ondersteunen. Wij kunnen daarom de SSI Open Water Diver opleiding aanbieden voor een bedrag van €275,00. Inbegrepen in de cursus zijn de huur (Momenteel kunnen we duikuitrusting alleen in bruikleen aanbieden aan studenten die de cursus in Nederland volgen) van de duikmaterialen, het Open Water digitaal les pakket en de verzekering.

© Copyright 2020/2021 - All Stars Diving