Hoe het werkt?

Voor wie?

Bij Stichting All Stars Diving zetten we ons in om (voormalig) professionele hulpverleners, die door hun onbaatzuchtige inzet voor de samenleving geconfronteerd zijn met posttraumatische stressstoornis (PTSS), soortgelijke psychische uitdagingen of lichamelijke beperkingen, een unieke vorm van steun te bieden. Ons programma staat open voor wetshandhavers, brandweerlieden, medisch personeel, en defensiemedewerkers die op zoek zijn naar een pad van stabiliteit, herstel en persoonlijke groei.

Val je binnen onze doelgroep, dan biedt Stichting All Stars Diving jou de kans om door middel van duiken nieuwe perspectieven te ontdekken. Ben je een hulpverlener uit een andere sector of twijfel je of je in aanmerking komt? We nodigen je van harte uit om een aanvraag in te dienen. Elk verzoek wordt met aandacht en zorg beoordeeld door ons bestuur, om zo iedereen die onze steun kan gebruiken de kans te geven deel uit te maken van onze gemeenschap.

Aanmelden

Ben je een (voormalig) professionele hulpverlener en geïnteresseerd in de SSI Open Water Diver opleiding of een van onze vervolgopleidingen? We nodigen je uit om eerst contact met ons op te nemen. In dit kennismakingsgesprek bespreken we je doelstellingen en overhandigen we je een medische vragenlijst. Afhankelijk van de antwoorden kan het nodig zijn om een medisch duikonderzoek te ondergaan, iets wat veelal door je zorgverzekering wordt gedekt. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Voordat je deelname definitief is, wachten we de uitslag van een eventueel duikmedisch onderzoek af. Met een positieve beoordeling stuur je het medische beoordelingsformulier digitaal naar ons secretariaat, of per post naar:

Stichting All Stars Diving
Dunantstraat 48
2713 VA Zoetermeer
Zuid-Holland, Nederland

Na ontvangst van je formulier, nemen we contact op om de volgende stappen te doorlopen. We maken samen een DiveSSI-account aan, waarna het online lesmateriaal beschikbaar komt na bestelling en betaling. Ook bespreken we de planning, regelen we de benodigde verzekering voor tijdens de opleiding en beantwoorden we alle vragen. Dit is inbegrepen bij de prijs van de opleiding.

De beschikbare plaatsen zijn beperkt. Omdat wij ons specifiek richten op het ondersteunen van (voormalig) professionele hulpverleners met PTSS, vergelijkbare psychische uitdagingen of lichamelijke beperkingen, vragen we je alleen aan te melden als je tot onze doelgroep behoort.

Duikuitrusting

Een essentieel onderdeel van duiken is uiteraard de duikuitrusting. Wij zorgen dat je voor de duur van je opleiding beschikt over een complete set duikmateriaal, beschikbaar gesteld door onze sponsors. Afhankelijk van je locatie kunnen verschillende sponsors je hierbij ondersteunen. Om hygiënische redenen dien je persoonlijke items zoals een duikmasker, snorkel, en duikschoenen zelf aan te schaffen.

Theorie

Bij de start van je SSI Open Water Diver cursus of een van onze specialiteiten leggen we de basis met grondige theoretische kennis. Hoewel een aanzienlijk deel van deze theorie online beschikbaar is, zorgen we ervoor dat je volledig begrijpt wat duiken inhoudt of wat je specialiteit vereist, voordat je het water in gaat. Dit commitment aan diepgaand begrip verzekert dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan je praktijkervaring begint.

Praktijk

Tijdens de praktijksessies, in het zwembad of een beschut deel van het open water, leer je onder begeleiding van onze instructeur diverse duikvaardigheden. Jouw comfort en tempo staan hierbij centraal, we zorgen voor persoonlijke aandacht en passen het programma aan jou aan. Voortgang naar nieuwe oefeningen maken we alleen als je daar klaar voor bent, om zo te verzekeren dat je zelfverzekerd en bekwaam wordt in elke vaardigheid.

Na het succesvol oefenen van de vaardigheden, plannen we samen je eerste echte duik. We beginnen rustig, meestal niet te diep, zodat je op je gemak kunt raken met de onderwaterwereld. Afhankelijk van je interesse en comfort, kunnen we de diepte en uitdaging langzaam opvoeren, met als doel (en vereiste) een maximale diepte van 18 meter. Jouw welzijn is onze prioriteit, dus we stemmen alles af op jouw voorkeuren.

Voor degenen die kiezen voor een specialiteit, is de aanpak enigszins anders en specifiek afgestemd op de aard van de specialiteit. Ook in deze gevallen is persoonlijke afstemming en comfort leidend in het plannen van de sessies.

Certificering

Zodra je het online theoretische deel succesvol hebt afgerond, volgt er, afhankelijk van je gekozen cursus, een schriftelijk of online examen. Na het behalen van dit examen, en zodra je aantoont dat je alle benodigde vaardigheden voldoende beheerst, ontvang je je certificaat voor de afgeronde opleiding. Deze certificering is internationaal erkend. Met het SSI Open Water Diver certificaat op zak, mag je samen met een buddy duiken tot een diepte van 18 meter!