Hoe werkt het?

VOOR WIE?

Stichting All Stars Diving zet zich in voor (gewezen) professionele hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance of (oud) werknemer van defensie bij wie een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is gediagnosticeerd of die lijdt aan andere soortgelijke psychische klachten. Behoor jij tot onze doelgroep dan kun jij gebruik maken van de diensten van Stichting All Stars Diving. Ben jij werkzaam (geweest) in een andere sector als hulpverlener dan kun je altijd een verzoek indienen bij de stichting waarna het bestuur een besluit zal nemen omtrent je aanmelding.

AANMELDEN

Val jij onder de doelgroep waar Stichting All Stars Diving zich voor in zet en wil jij je aanmelden voor de SSI Open Water Diver opleiding of een vervolgopleiding dan willen wij je verzoeken om vooraf contact met ons op te nemen om je doelstellingen te bespreken. Tijdens dit gesprek zal tevens een medisch vragenlijst worden uitgereikt welke ingevuld dient te worden. De kans is aanwezig dat een medische duikkeuring dient te worden ondergaan. Een medische duikkeuring zal in de meeste gevallen worden vergoed door je zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Indien een medische duikkeuring noodzakelijk is wachten wij eerst deze keuring af. Na een goedkeuring van de arts kan het medische beoordelingsformulier digitaal worden verzonden naar het secretariaat. Heb jij geen scanner dan kun je het medische beoordelingsformulier ook per post sturen naar het secretariaat;

Stichting All Stars Diving
Dunantstraat 48
2713 VA te Zoetermeer

Na het ontvangst van het medische beoordelingsformulier zullen wij wederom contact met je opnemen om de vervolgstappen te bespreken. Wij zullen samen een account aanmaken op DiveSSI, na bestelling en betaling zal hier het online lesmateriaal te vinden zijn, we zullen de planning doornemen, regelen gelijk een verzekering voor de duur van de opleiding en eventuele vragen beantwoorden. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Wellicht overbodig om te vermelden maar de plekken zijn beperkt en omdat wij ons als stichting zonder winstoogmerk inzetten voor (gewezen) professionele hulpverleners zoals politie, brandweer, ambulance of (oud) werknemer van defensie bij wie een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is gediagnosticeerd of die lijden aan andere soortgelijke psychische klachten, verzoeken wij dringend geen gebruik te maken van onze diensten als je niet onder de doelgroep valt.

DUIKUITRUSTING

Zonder duikuitrusting geen duiken dus we moeten zorgen dat jij voorzien gaat worden van een complete duikuitrusting. Deze krijgen wij voor de duur van de opleiding in bruikleen van DivePost (Zoetermeer). Vanuit hygiënisch oogpunt adviseren wij om zelf een masker, snorkel en schoenen aan te schaffen. Dit is niet verplicht maar wel zo hygienisch en comfortabel om aan je cursus te beginnen.

THEORIE

Als je bent ingeschreven voor de SSI Open Water Diver of een vervolgopleiding starten we met de theorie. Dit kan voor een groot deel online maar omdat we het belangrijk vinden dat je de theorie achter het duiken of de specialty echt begrijpt plannen we ook een theorieles in. Zo weten we zeker dat je goed voorbereid het water in gaat.

PRAKTIJK

In het zwembad of ondiep gedeelte van het buitenwater leer je verschillende vaardigheden. Deze oefen je eerst met de instructeur. De instructeur past het programma aan op jouw tempo. Wij vinden persoonlijke aandacht heel belangrijk. Daarom gaan we pas door naar de volgende oefening als jij er echt klaar voor bent. Als je alle vaardigheden een aantal keren hebt geoefend, dit zal na ongeveer 5 sessies zijn voor de opleiding SSI Open Water Diver, gaan we een echte duik maken. Samen gaan we kijken waar jij je prettig bij voelt, meestal gaan we de eerste keer nog niet zo diep, dan kan je rustig wennen aan alles om je heen. Vind je het leuk en ben je benieuwd naar meer? Dan passen we de plannen aan en gaan we een beetje dieper, tot maximaal 18 meter. Ook hier passen we alle plannen aan op waar jij je prettig bij voelt.

Voor vervolgopleidingen is het een aangepast praktijk gedeelte. Dit is afhankelijk van de vervolgopleiding. Ook hier passen we alle plannen aan op waar jij je prettig bij voelt.

BREVETERING

Heb jij het theoretische gedeelte online afgerond dan volgt een schriftelijk of online examen examen, afhankelijk van de soort opleiding. Heb je dit behaald en heb je tevens alle vaardigheden behandeld en onder de knie dan ben jij geslaagd voor de betreffende opleiding.

Alle brevetten zijn wereldwijd geldig. Voor de SSI Open Water Diver geldt dat je samen met je buddy duiken mag maken tot 18 meter.