OVER ONS

Een aantal vrienden, voormalig politieagenten uit Nederland, gediagnostiseerd met de beroepsziekte PTSS, kwamen regelmatig bijeen om te duiken. Na verloop van tijd kwamen zij tot de ontdekking dat duiken een rustgevende bezigheid was. Zij merkte op dat zij meer stabiliteit en genot in het leven kregen.

Op basis van hun eigen bevindingen hebben zij destijds onderzoek gedaan naar de voordelen van duiken in combinatie met PTSS op “therapeutische” basis. Al snel kwamen zij uit op verschillende Amerikaanse websites waar vooral oud-militairen hun bevindingen hadden gedeeld over hun positieve ervaringen met duiken en de diagnose PTSS.

Omdat het voor de doelgroep lastig is “vreemden” in vertrouwen te nemen hebben zij besloten om een platform te ontwikkelen (All Stars Diving) waar ook andere hulpverleners (politie/ defensie/ ambulance etc.) die beschadigd zijn tijdens hun inzet voor de maatschappij of diens familie zich bij kunnen aansluiten. Zij streven ernaar samen te duiken zonder naar de persoon te kijken. Het is ook belangrijk dat een ieder elkaar begrijpt vanwege de beperkingen die zij hebben opgelopen. Juist om deze reden is het voor hen vaak onmogelijk of ongemakkelijk om samen met andere personen zonder beperkingen te kunnen duiken!

Ook is het hun opgevallen dat er veel personen zijn die wellicht hun duikbrevet zouden willen halen maar ook hier tegen het obstakel aan lopen dat zij niet direct een duikschool binnenlopen! Juist om deze reden hebben zij speciaal met enkele partners een programma opgezet waarbij je eerst de mogelijkheid krijgt om een proefduik te maken in een zwembad in Zoetermeer  of De Lier (Nederland) waar ook een ervaringsdeskundige PTSS aanwezig zal zijn van All Stars Diving.

Wanneer je daarna enthousiast bent geworden bestaat de mogelijkheid om je aan te melden voor een cursus PADI of SSI Open Water. Deze cursus zal samen met andere (oud) hulpverleners die tevens de diagnose PTSS hebben, worden gegeven. Je hebt hierbij de keus om je brevet te halen in Zoetermeer, De Lier (Nederland) of in Kuşadası (Turkije). Ook hier geldt dat een ervaringsdeskundige PTSS mee zal reizen en mee zal duiken waar je ten alle tijden op terug kunt vallen met vragen!

PADI logo
SSI logo
CMAS logo
NOB logo